pissdag

dålig dag följer dålig natt. trött, omotiverad till tentan, obekväm och osäker.

natt

Inte ett uns av sömn har lagt sig över min kropp.
dåligt

kung


pluggdagar...

...avlöser varandra just nu.
johanna är ledig, fusk
Mor och far i Floria, fusk
kryss på råsunda igår, bra
eguren pissade på ellos, bra
ormkillen på idol blev het och johanna kräver frikort, dåligt
måste snart sitta på bussen, dåligt
blir orolig när jag inte har min lön registrerad som framtida insättning, dåligt
frukost, bra

på ub igen

ikväll träffas Sveriges samlade avskum på Råsunda. Vad hoppas vi på? avbruten match och noll poäng i bägge riktningar!

dålig pluggdiciplin

Dwet känns sjukt drygt att sitta och nöta nu.

Trött

kom hem från universitetet vid tio, tvärdog och vaknade fyra timmar senare.. och jag som skulle plugga.
Idag fyller min far år, så vi säger grattis till honom.
På tal om honom så flyger mina föräldrar till USA idag, för att hälsa på min syster Anna. Lite avundsjuk är jag nog, det var väldigt länge sen vi sågs. Det blir lätt så när man bor på olika kontinenter.

confessions of a misspent youth

In the following text, names have been changed to protect the guilty. Ni vet i alla fall vilka ni är.
Innehållet är inte heller en hyllning till ett osunt sätt, utan snarare ett dokument över hur korkad man, eller åtminståne jag, kunde vara under sin tonårstid. Inget av detta är något jag heller skulle göra idag. Om någon av mina föräldrar läser det här kan jag rekomendera att ni slutar läsa vid den streckade linjen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Man gör en del konstiga saker under sin gymnasietid. En del saker är sådana som man inte betraktar som särskilt underliga vid tiden för dess utförande, men som i efterhand kan uppfattas som helt galna. De tillfällen som jag närmast tänker har faktiskt en person, David, som gemensam nämnare. Jag vet inte vem av oss som hade katalyserande effekt på den andre, men roligt var det i alla fall. Topp tre listan är i alla fall som följer:

1) Under en lunchrast, före en idrottslektion, går David och jag hem till Lennart. Lennart har varit i Finland och köpt finsk mintlikör. Det är mitt under en skoldag, men vi var unga och spottade definitivt inte i glaset. Minttu och rödvin i ganska stora mängder flyter ner genom våra tonåriga strupar. Själv blir jag lite salongsberusad, medan David blir ganska ordentligt full. Med rundade fötter går vi iväg mot Hildursborg och gymnastiklektionen. Jag frågar David om han verkligen ska gå på gympan, men eftersom David inte är killen som bangar så vill han självklart delta. På idrotten har vi cirkelträning och på fötter i lätt obalans snavar David omkring. Kulmen nås när David, under tiden han skulle passa mig när jag stod på händerna, borrar ner sitt ansikte i mitt skrev.

2) Efter idrottslektion i årskurs ett sitter Jag, David, Hans och Andreas i bastun på Hildursborg. Det är måndag, och eftersom David inte tömt sin väska efter helgens bravader så ligger där en petflaska brännvin. Eftersom vi allihopa var ett gäng ansvarslösa snorungar, så bälgar vi i oss spriten. Alkoholen i kombiation med bastuvärmen gör att vi blir påtagligt påverkade. I ren dumhet beslutar vi oss för att det skulle vara roligt att gå på den efterföljande mattelektionen i ett påverkat tillstånd. På vägen tillbaka till skolan tar Andreas sitt förnuft till fånga och tar bussen hem, medan vi andra går i väg mot mattelektionen. Jag och David har under promenaden hunnit nyktra till, medans Hans går runt i ett ordentligt påverkat tillstånd. Vi sitter ute i korridoren och räknar matte(well, snackar mest skit) när Hans, som upperbarligen förlorat kontrollen över sina kroppsfunktioner, reser ett ståtligt tält i sina stora byxor. Inte heller gör Hans den minsta ansträngning för att dölja sin erektion. Vi garvar.

3) Alla de lunch-öl på Romeo, som Jag och David tyckte var ett fullt naturligt inslag i årskurs tre på gymnasiet i Boden. Nej, som sjutton/artonåring är det nog inte vettigt med starköl till lunch.

image29


På UB

Pluggmorgon på universitetsbiblioteket. Väldigt trött och seg, men det känns bättre att ta sig an det jag har att göra genom en ordentlig kraftsamling nu, än att spendera kvällen försjunken i böcker.

Läste måndagens NSD just. Luleå- och SAIKfans har slagits i helgen. I tidningens sportpanel sitter några tidningens journalister och öser ur sig grejer som "det här är inga supportrar" eller "de bryr sig inte om hockey". Det här är ett så otroligt korkat, och dessvärre vanligt förekommande resonemang. Självklart finns det inte något försvar för den sortens våld, men att säga att de inte är supportrar är att framställa sig själv som onödigt obegåvad. Dessa människor är förmodligen unga pojkar som i brist på andra sammanhand att känna sig hemma i, skapar sin identitet genom att slåss eller bli slagen i Luleås eller Skellefteås namn. Hela deras liv upptas förmodligen av deras klubb, annars finns det inget motiv i världen som skulle få en ung människa, vid sina sinnens fulla bruk, att gambla med liv och lem på det sättet. Nej, visst är det här unga grabbar på väg in på helt fel bana, men likväl är de supportrar med ett hjärta som brinner för deras respektive klubbar. Det våra föreningar idag behöver göra, är inte att stänga av den här fallangen av fans, utan snarare visa dem att de faktiskt spelar roll, skapa ett VI och låte dem uttrycka sin kärlek på ett mer konstruktivt sätt. 

Adrian Mole

Håller just nu på att läsa Sue Townsends första bok om Adrian Mole. Visst, det känns som något man borde satt tänderna i för ganska många år sedan, men det är ändå helt klart underhållande. Boken får ses som ett slags tidsdokument för "Thatcher-barnen" och kan förmodligen frambringa en hel del minnen för generationen före min egen. Med detta som bakgrund började jag fundera kring vad och vilka som kan tänkas vara lämpliga händelser, företeelser och personer, för att på ett så brett sätt som möjligt porträttera vår egen samtid, det vill säga, saker som kommer få gemeneman att tänka "ah, det kommer jag ihåg". Här följer min lista(kommentera gärna med tillägg):

  • Facebookmissbrukets faror
  • Ebba von Sydow
  • Lifestyleaktig morgon-tv med Tilde de Paula
  • Britneys rakade huvud
  • Ring-in-och-vinnprogram på tv
  • KY-utbildningar
  • GPS
  • Myspacestjärnor
  • Global uppvärmning
  • Lagom mycket Bush-hat på MTV
  • Oversizeade kaffemuggar
  • Stieg Larsson
  • Fastighetsskatten?
  • Trängselavgifter
  • Janne Josefsson-journalistik
  • Livscoachning
  • Livsstilsmagasin
  • Manligt mode
  • Sydostasien
  • Ordningsbetyg
  • Timbaland
  • La Liga
  • Rosa bandet
  • Alex Schulman
  • Carolina Gynning
  • Liten försvunnen, förmodligen mördad, unge från England
  • Nya Moderaterna

What came first, the music or the misery?

Skapar jag min egen ångest, är det helt enkelt en väg jag valt att gå?
Skulle jag kunna leva på något annat sätt och bara skaka av mig och hålla ryggen fri. Jag vet inte alls, jag har inga svar. Att vara en långsint lindansare är inget jag finner njutbart, så varför har jag då så nära till martyrrollen, framför allt inför mig själv, varför har jag så mycket lättare att ta till mig av det som väcker äckel i mig än det som faktiskt är bra?

Det hela ligger kanske i det som är jag. Jag menar, mitt liv, mina val, fan, jag är ju hammarbyare, det om något är väl att söka sig till underordning? Finns det en trygghet i maktlösheten? svaret någon?

sömnlöst

gick egentligen och la mig för att sova för flera timmar sedan, men sandmannen vill inte infinna sig.
En fin kväll styrde Johanna upp åt mig, god mat, vin, film och mys. Hon är bra, den där Johanna. Sedan blev det lite ledsamt, onödigt kanske, alla dörrar kanske inte alltid behöver öppnas för insyn. Jag vet inte, det blir lätt lite ketchupeffekt för mig, då jag försöker berätta lite kommer gärna allt.

FC Gothia är avblåst, jag tror det är min förtjänst.

FC Gothia

Igår kablades nyheten om en eventuell fusion mellan de tre Göteborgsklubbarna GAIS, Häcken och Örgryte. Målet är att skapa en internationellt konkurenskraftig klubb och på så vis skapa sig ett namn ute i världen. Jag har full förståelse för strävan mot att vi återigen ska få en svensk klubb som på allvar kan utmana lag från de stora fotbollsländerna, men det här är emellertid inte rätt väg att gå. GAIS, ÖIS och Häcken är alla tre klubbar med en mångårig historia och en egen profil, en identitet om du så vill. Hur respektlöst är det inte då att från styrelserummet försöka beröva alla de människor som lever med dessa lag en stor del av det liv deras liv och sammanhang? Jag följer personligen, som ni säkert vet, ingen av dessa föreningar men jag kan säga att jag själv reagerat kraftigt om det hade varit frågan om någon slags sammangående mellan mitt lag, Hammarby IF, och någon av de andra Stockholmsklubbarna. Jag hatar att det är i den här riktningen vi rör oss, A-lagen separeras från föreningarna, klubbemblem varumärkesskyddas och fotbollslag börsnoteras, spelare byter klubb som horor mellan torskar, ståplats försvinner till förmån för företagsettager. Det man i alla fall kunnat göra som fotbollsfanatiker är att med stolthet i bröstet konstatera att det t.ex är jag och mina grönvita bröder och systrar som är Bajen, VI är det konstanta. Nu vil alltså ett antal män i Göteborg beröva alla de som vet hur det är att älska något så banalt som ett fotbollslag på den stoltheten. Nej, det här är ett fult och ogenomtänkt initiativ, genom vilket männen i kostym återigen visat att de riktiga fotbollsmördarna inte finns på ståplats, utan i styrelserummen.

20 år

Idag fyller min kära sambo och livskamrat, Johanna, 20 år. Eftersom hennes morföräldrar kommer hit idag passade vi på att fira henne igår med middag och en väldigt fin kväll. Det känns som en evighet sedan jag själv fyllde 20, och jag vet att de åren som väntar henne nu kommer bli bland de mest händelserika åren i hennes liv. Vad som än kan komma att hända, så vill jag i alla fall stå vid hennes sida, stötta henne och med små små steg försöka ge tillbaka lite av allt det hon givit mig.

Så grattis, älskade Johanna Normark, du är det viktigaste jag har i mitt liv, skillnaden mellan agoni och eufori och den enda kvinna jag vill kyssa under resten av mitt liv. Vila ditt huvud mot mitt bröst, låt mig kyssa din panna, håll min hand och så tar vi oss an världen. Du och jag, vi, alltid.

"fan vad fläkten låter"...

...sa Johanna. Det var inte fläkten, det var en blå vibrerande sak i garderoben.

paul weller, en hjälte

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=669764

wii

snart fyller johanna år, 20 år that is.

nu termin ny frisyr

före:
image28

efter:
image49

alla var rädda, till och med fröken.

Ligger med datorn i sängen, sista kvällen av sommarlovat. Imorgon återupptas studierna och det är dags att återigen skapa sig någon slags plugg vardag. Johanna ligger intill mig och det finns egentligen ingen ursäkt för att jag ska ligga här och låta datorn sakteliga elda upp mitt kön, istället för att vara social med henne.

RSS 2.0