Baby

Vårt barn heter Aron Noel Liam Normark. Pojken är inte tillverkad än, men han heter så i alla fall.
Aron Noel Liam Normark är planerad till 2012, ni är alla bjudna till festen(inte till tillverkningen, då har jag gärna Johanna för mig själv).

Nostalgia Poetica(eller mannen som tror sig leva i det förgångna)

Mognat punkhjärta minns
blickar mot konstruerade minnen som först i denna stund finns
ung kärlek iklädd sommarskrud
där ljummen folköl smakar av gud
våra snubblande steg blir till en dans
-det är minnen av en värld som aldrig fanns

Min fina praktikskola...

saxat ur expressen:
" Jätteslagsmål på Östra gymnasiet Två jätteslagsmål bröt på torsdagen ut på Östra gymnasiet i Umeå.
Enligt polisen var ett 30-tal ungdomar inblandade.
- Det är grupper med olika nationaliteter som kommit ihop sig, säger Ebbe Nyberg, länsvakthavande befäl. Två gånger fick Umeåpolisen rycka ut till Östra gymnasiet sedan elever hamnat i slagsmål under torsdagen.
Enligt Västerbottens-Kuriren var upprinnelsen till bråken en dispyt kring ett fotbollsspel utanför skolans aula. Spänningar mellan grupper Till Umea.expressen.se säger länsvakthavande befäl Ebbe Nyberg att bakgrunden är spänningar mellan olika etniska grupper på skolan. ? Men det är väldigt svårt att få något grepp om vad som egentligen hänt, det var jättemånga på skolan där som var i bråk, minst ett 30-tal, säger han. Tre anmälningar Minst tre anmälningar om misshandel upprättades efter slagsmålen, men inga misstänkta gärningsmän har gripits. ? Det är väldigt många ungdomar ska måste förhöras innan vi kan ta utredningen vidare, säger Ebbe Nyberg till Umea.expressen.se."

Popmusik, sociala monster och identitet

Låter som en universitetskurs, doens't it?
Well, ni vet vad jag snackar om, man gillar en låt, en bok, en skiva en whatever. Det här lilla stycket av skåpkultur är en förlängning av dig som person. Lyssna på den, hör mig. Titta på den, se mig.
I alla fall, du har en personlig relation till den, du vill att andra ska se dig i dess ljus, att de ska förstå dig i den kontext som den skapar. Sen faller allt.
Du är på fest, du har trevligt, konversationen är god och du känner hur allt flyter. Sen slår det där praktmongot på den. Din låt. Han, som omöjligen kan förstå dess nyanser. Han, vars motiv att spela den bara utgörs av ett skitnödigt försök att scora några hipsterpoäng. Han våldtar den, den som var min och i förlängningen mig själv.
Han sjunger med och utan att någonsin själv förstå det, så stampar han det sista livet ur vår kärleksaffär.
amen

Karlavagnen

Ligger och lyssnar på den alltid lika lysande Marcus Birro.
Marcus får ta emot samtal från såväl människor som för genomtänkta resonemang som äldre förvirrade män som vill bygga en hög mur mot hårda vindar. lysande

Alla var rädda, tillochmedfröken

Nej, kanske inte nervös inför ny terminstart direkt, men i likhet med Alfons kan jag inte sova. Imorgon börjar min andra termin på engelska instutitionen, en termin som till stor del kommer bestå av praktik.

Efter att ha gjort bort veckans tenta har den här helgen bedrivits i ryggläge. Det har varit jätteskönt att verkligen inte ha haft något som man "bör göra", inget jobb, inget plugg- ingenting. Ikväll har jag kunnat njuta av zappande mellan fotboll och engelsk deckare, ackompanjerat av tonerna från Johannas msn som signalerar om inkommande medelande. Som sagt, skönt.


Sommarprogram?

Jag kunde inte somna i natt och fördrev istället tiden genom att ligga och lyssna på Jonas Karlssons P1 sommar från 2005. Det inspirerade mig, och således har jag beslutat mig för att skriva ett manus och läsa in det, för att senare publicera det här. Det kan tyckas väl så narcistiskt att tro att det finns någon efterfrågan efter att höra mig prata och lira lite skivor i en timme, men det skiter jag i. Det här, precis som den här bloggen, är terapi.


ett år

Idag är det ett år sedan jag träffade Johanna för första gången. Det var registrering på lärarprogrammet och hon tyckte att jag var en dryg idiot. Nu har ett år gått, vi bor tillsammans, lever ett fint liv och hon tycker fortfarande att jag är en dryg idiot(skönt att hon gav upp försöken att nobba mig)
image1(typ för ett år sedan)


Pluggdag idag. Jag vet inte riktigt om jag känner mig redo för tenta än, tack och lov för att jag fortfarande har ett par dagar på mig.

På måndag börjar jag den andra terminen som engelskastudent. Det ska bli trevligt, särskilt med all den praktik som ligger under terminen, hela åtta veckor.

Nåja, nu ska jag ta mig an Johanna, jag tror hon är lite sur på mig, (you bet I am) jag råkade få hennes finger att knaka.

först sovmorgon...

...sen pluggdag.

...

No place to hide
You were fighting as a soldier on their side
You're still a soldier in your mind , though nothing's on the line
You say it's money that we need
As if we're only mouths to feed
I know no matter what you say
There are some debts you'll never pay

Working for the church while your family dies
You take what they give you and you keep it inside
Every spark of friendship and love will die without a home
Hear the solider groan, "We'll cry alone"

fuck

när man avsatt en hel kväll för att få färdigt en uppgift, då strejkar internet..hela vägen fram till klockan 0100. god natt

Pluggmorgon

JAg har inget schemalagt på två veckor, men följde i alla fall med Johanna till skolan för att plugga. Det känns lite småtungt att komma igång igen efter julens slappande.
Jag har dessutom skrivit argt brev till expeditionen eftersom jag inte fått ut mina lästa poäng från förra terminen, vilket är otroligt enerverande för att jag förstås freakar över csn-pengar. Nåja, det ska väl gå ihop förhoppningsvis, bara man ligger på dem lite.

På lördag börjar jag jobba igen efter juluppehållet också, det känns bra. Det skulle dock vara skönt att få jobba lite mer, så man kan få möjligheten att göra något kul i sommar!(europa hade inte varit helt fel).

I slutet av februari går jag ut på praktik, det bli återigen Östra Gymnasiet och jag är riktigt pepp!

hon är tillbaka!

.

kväll

Lite underlig kväll ikväll, det började med att jag skulle på fest hos några av Jensas kompisar. Det hela var rätt trevligt, även om någon riktig stämning aldrig infann sig. När de andra skulle ge sig vidare ut i natten så kände jag och Jens att Rex inte var värt de 120 kr som inträdet kostade. Istället begav vi oss ut i jakt på lite skräpmat och en kall cola. Då det gamla stamhaket, Balloo, var stängt gick vi helt sonika ner på stan. Det var en lång, men skön promenad.
Nu är jag hemkommen, och det är faktiskt riktigt skönt att vara nykter.

imorgon kommer Jo hem, och vet ni.. jag är nervös! kan ni fatta det, nervös inför sin egen sambo och flickvän. Det ska bli så skönt att få träffa henne igen. Jag hatar när hon åker ifrån mig sådär!

Höjdardag

Åker hem till Umeå idag, men eftersom telias bredband legat nere har jag inte kunnat boka biljett förän igår, det hela innebär att jag bara har sittplats till bastuträsk, därefter får jag klämma in mig mellan ett par vagnar eller något i den stilen. Dessutom har jag, som är galet nålrädd, vaccinerat mig idag, obehag och smärta för 520 riksdaler, sjukt.

konstig sak

Jag blev ombedd att sätta ihop mitt drömband. Efter mycket om och men så ser min uppsättning ut så här:

Vox:
Steven Patrick Morrissey

Lead Guitar:
Noel Gallagher

Rythm Guitar:
Ronnie Wood

Bass:
Lemmy

Drums:
John Bonham

Organ:
Ludwig van Beethoven


Tänk er bandet!!

3 days to jo... om man räknar snällt.

image56

Jag måste ju.

(stulen från någon blogg..)

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
En massa saker. Jag började plugga till lärare, träffade kvinnan i mitt liv, reste till Estland, typ.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jag tror faktiskt inte det, däremot har två av mina kusiner blivit föräldrar under året.

Dog någon som stod dig nära?
Nisse L?

Vilka länder besökte du?
Singapore, Finland, Estland

Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
8e augusti, då fick jag träffa Johanna igen efter den överjävligaste sommaren någonsin.

Vad är det bästa som hänt dig år 2007?
Förutsägbart svar kanske, men att träffa Johanna och sedan göra henne till min sambo är nog svårt att toppa.

Bästa köpet?
En present till Johanna som jag hade gått och fingrat på ett tag.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
En kyss och sedan var lyckan gjord.

Största musikaliska upptäckten?
För mig, i likhet med många andra: Band of Horses

Årets bästa film?
This is England.

Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
Först freakade jag, i vanlig ordning, sedan så slogs jag av att jag för första gången är helt tillfreds med att bli äldre.

Hur skulle du beskriva din stil år 2007?
Lite fattigare, lite tjockare!


en dag kvar i stan

Jag vet att det kan upplevas som tjatigt, men varje gång jag besöker min gamla hemstad tycks jag slås av nya insikter. Nu har jag spenderat två veckor här, i staden jag tidigare kallat ett kulturellt vakum och fällt tårar över i någon slags konformitets-neuros.

När jag var yngre hände det ofta att jag kallade mina jämnåriga för dumma eller korkade. Men vad skulle egentligen tyda på att människor från en småstadsnarkgrund skulle vara korkade, när vi alla mer eller mindre delar bakgrund. Praktiskt taget alla har spenderat minst 12 år vid skolbänken, i en skola som nog på det stora hela ser ut som vilken annan skola som helst i det här landet. Så vad är då skillnaden? Vad skiljer den typen av tonåring som jag var från många andra i närsamhället?
Mitt svar på det lyder; tanken om ideér.
När jag träffar människor här uppe slås jag ofta över hur mycket som kretsar kring det rent praktiska; arbete och krökandet som bedrivs under perioder av frihet från arbete. Det praktiska är alltså vad som definerar dig som person. Om du istället spenderar mycket tid på att fundera och reflektera över de "stora" frågorna så är det konstigt, eftersom dessa idéer inte nödvändigtvis fyller något praktiskt syfte. Det är just därför det kan kännas extremt frustrerande för en ung människa som vill föra ett resonemang bortom det enkla och praktiska. För mig, som till och med medvetet ofta ville röra mig ut som det absurda var det här förstås dödsdömt.

Många säger att universitetstiden är en tid då man kommer att träffa och förbluffas av en massa olika människor med en myriad av olika historier och bakgrunder. Det här hände emellertid aldrig för mig. Jag förvånades snarare av ett rakt motsatt fenomen, jag hittade nämligen människor som var precis som jag själv.

Något som man dock måste komma ihåg är att vi alla är produkter av vår omgivning, även om vi tenderar att förneka det. Ponera att du verkligen var den smartaste sextonåringen i stan. Du var kreativ, reflekterande och filosofisk. Oavsett allt det så har du ett begränsat antal sociala verktyg att använda dig av, med andra ord, du applicerar bara en rad intellektuella grepp till en småstadsparadigm som redan existerar. Du kan alltså föra ett djupt resonemang, men bara kring frågor som faktiskt egentligen ligger tillgängliga för alla som du delar bakgrund med. Så vad jag anser att vi kan lära av det här, är att man bara har att vinna på att ha en ödmjuk inställning till den plats man kommer ifrån.

RSS 2.0